Halloween...?

Jag brukar fira Halloween på lördag, oavsett vad det är för datum. Men det är ju egentligen den 31:e oktober. Blev special igår istl för idag. Men jag firade igår, vi va hemma hos emelie. Vi halloweenade oxå, fast lite sent, typ kl halv 10 gick vi ut... men vi fick mycke godis, en hel halv påse!;) Ja hoppas ni haft de bra.

Hejdå

ps. Imorron ska jag, elin j, carro spela in en film!♥

Halloween Special

Pyssel m.m :

Gravsten
Det är lättare än du tror att fixa till några ruggiga gravar i trädgården. Såga till en bit plywood eller spånskiva, det duger med en bit kraftig papp också. Måla den grå, och skriv in en passande text, till exempel R.I.P. (Rest in peace) Här vilar Totte men inte länge till.

Spika fast ett par vassa pinnar på baksidan så är det enkelt att sticka ner den i gräsmattan.

Vill du kan du lägga till lite ruggiga effekter. En diskhandske eller annan handske, kanske med målande naglar på väg upp bakom en grästuva ger rysningar. Fyll handsken med lite hopknycklat tidningspapper. Sätt en pinne i marken och sätt handsken över pinnen.
Halloweenstämning

Skapa rätt stämning är ett säkert sätt att få festen att lyfta! Välj gärna ett tema för din fest och jobba utifrån det. I USA och Storbritannien, där man ju har lite erfarenhet av Halloween-partaj, kör man inte bara skräck-teman. Huvudsaken är att det finns läskigheter med.

Förslag på olika tema är:
Häxhus
Riddarborg (fängelsehåla, vapenrum, avrättningsplats, gästabudssal)
Vampyrernas slott
Galne vetenskapsmannens laboratorium
Star Wars (rymdbar, främmande planet)
Sagan om ringen (dvärggruva, orchnäste, alvpalats, trollkarlstorn)

Börja med trädgården - redan på vägen in ska dina gäster få känslan av att vandra rakt in i en riktigt Halloweenfest!

Trädgården
Självklart bör du ha en pumpa som möter dina gäster!
Hur du gör den hittar du här.

På första sidan på Halloweensajten finns beskrivningar på hur du gör spöken, gravstenar och lyktor. Du behöver inte göra så mycket för att skapa rätt stämning - levande ljus och mörkret på kvällen gör det mesta!

Låt dina gäster smyga runt i trädgården innan du bjuder in dem...
De kanske skrämmer varandra så det räcker?

Musik
Rätt musik ger en ruskig stämning. Fundera en stund och lyssna på den musik du har!
Spökljud eller klassisk musik ger rätt inramning.

Belysning
Ljus gör mer för stämningen än man kan tro. Fundera och testa vilka lampor hemma som blir bäst.

Levande ljus i massor, gärna ställda framför en spegel ger fin effekt. Har du inte små barn med på festen kan du göra enkla ljuslyktor av tomma lerkrukor och värmeljus och ställa på golvet.

Folieformar är också utmärkta ljuslyktor, se upp så att de inte står på något som är känsligt för värme.

Det går att skapa häftiga effekter med enkla medel. Titta ibland dina leksaker - har du läbbiga monster? Lägg dem under trappen, lägg en ficklampa så att den lyser på dem underifrån.

Dukning
Man behöver inte köpa så mycket, utan kan leka med färg och form istället. En svart, vit eller orange duk blir bra bakgrund. Servetter, enfärgade eller mönstrade, i en färg som bryter ger liv. Har du svart duk blir det bra med orangefärgade servetter till exempel.

Dekorera bordet med ljus. Värmeljus i folieformar glittrar fint. Har du en kandelaber i skåpet är det absolut rätt tillfälle att använda den.

Andra förslag på bordsdekorationer är höstlöv, självlysande konfetti, benknotor & dödskallar (gör du enkelt i lera eller trolldeg), spöklika underlägg i form av dödskallar eller fladdermöss. Det är inte så svårt att hitta självlysande färg nu till Halloween i affärerna, varför inte skriva gästernas namn på bordsduken? (Pappersduk blir klart bäst).

Vampyrglas
Ett par riktiga vampyrglas lyfter vilken dukning som helst! Hur du gör dem ser du här.

Har du inte tid? Du kan ganska enkelt fixa till engångsglas genom att måla ögon på dem

Titta bland dina leksaker först! Ibland har man mer än man tror. Leksaksråttor, fladdermöss och spindlar blir utmärkta dekorationer.

Ett lakan blir lätt ett spöke, upphängt på en ballong till exempel.

En påse spindelväv räcker till att dekorera massor. När festen är över samlar du ihop den och använder den nästa år.

Måla skelett! Självlysande färg hittar du i affärerna, en pappskiva, bordsduken eller något annat du inte är rädd om fungerar bra som underlag.

Vill du göra det riktigt speciellt - strö ut små självlysande konfetti på golvet. Det blir som att vandra på en stjärnhimmel när du har lagom mycket belysning.

Förkrympta huvuden
Upphängda på rad så blir det riktigt läskigt!

De är inte så svåra att göra, det gäller bara att börja i tid så att de hinner torka. Se här hur du gör.
Med lite förberedelser så har du skapat alla förutsättningar för en trevlig minnesvärd fest. Sen är det upp till dig och dina gäster att göra resten
Spökhistorier


Rosa händer
 
Det var en gång en flicka som var ensam hemma när hennes mamma och pappa var på fest. Hon tyckte det var tråkigt att bara sitta och kolla på tv,så hon gick genom skogen till en cd-affär.Där såg hon en skiva som llockade till sig hennes uppmärksammhet- Rosa händer.Hon bestämde sig för att köpa den. Hon gick in till han som sålde cd. Han sa:
- sätt bara inte på den när du är hemma själv. Så går det nog bra.
Flickan tänkte vad skulle hända om hon var hemma själv. jaja tänkte flickan.  Hon köpte cd:n och gick genom skogen, genom grinden, in i huset, upp för trappan, in i rummet.
Flickan satte sig i sängen och satte på cd. De tre första låtarna var jättedåliga så hon hoppade fram till den fjärde. Den började så här. Rosa händer rosa händer genom skogen genom skogen. Rosa händer rosa händer genom grinden genom grinden. Så hörde flickan hur grinden gnisslade. Säkert bara mamma och pappa som kommit hem . Rosa händer rosa händer hittar ett hus hittar ett hus. Så hörde flickan nån som ryckte i handtaget. Hon blev rädd. Hon bankade på maskinen som fortsatte och spelade cd:n.  rosa händer rosa händer upp för trappan upp för trappan.
Flickan hörde nån gick i trappan hon kastade sig på golvet och skrek:
- sluta sluta!   rosa händer rosa händer hitta ett rum hittar ett rum. Rosa händer rosa händer hittar ett ben hittar ett ben.
Flickan kände  nån ryckte i hennes ben. hon skrek:
- Sluta Sluta!   
rosa händer rosa händer känner en haals...

http://rosahander.blogg.se by mig


MARDDRÖMMEN

Jag låg i min säng, plöttsligt knarrade dörren tilll lite och gled upp, jag kröp ner under täcket, men jag hörde stegen komma närmare och närmare. Jag tog mod till mig och kollade över kanten. Och jag fann att jag kollade rätt in i en gammal manns ansikte. Han sa ingenting, han bara lutade sig sakta mot mig. När han var några centimeter ifrån mig, vaknade jag.

Det var mitt i natten och jag försökte somna. Då hörde jag stegen igen och mitt blod frös till is. När mannen var några centimeter från mig, hörde jag en klocka ringa. Jag reste mig upp ur sängen, jag var aldeles svettig. Klockan var halv åtta och jag hade försovit mig. Jag tog på mig mina kläder och skyndade mig till skolan.


Vaktmästaren ringde i klockorna och skoldagen var slut. Jag börgade gå hemmot, men halvvägs, just när jag gick genom skogen, såg jag en man. Han såg precis ut som mannen i min mardröm. Jag sprang den sista biten.

På natten drömnde jag samma dröm igen, och så fortsatte det i två nätter. Den tredje natten, gled dörren upp och stegen närmade sig. Jag låg och väntade på att jag skulle vakna, nu var mannen fem centimeter från mig. Men jag vaknade inte. Manen kom närmare mig och jag hörde ett skrik, vad jag inte visste var att det var mitt eget dödsskrik.


Recept(kunde inte göra stilen stor)

Svarta & vita änkan

svarta-217352-382672_368
Foto: Börje Thuresson
10 personer

100 + 50 g mörk choklad

3 dl vispgrädde

3 ägg

Q Koka upp en stor kastrull med vatten. Bryt sönder chokladen i en mindre kastrull. Ställ ner i vattenbadet i den stora kastrullen och rör om tills chokladen smält. Ta av värmen.

 

 Vispa grädden hårt.

 Dela äggen i vitor och

gulor. Lägg gulorna i en stor skål och hälften av vitorna

i en annan. Vispa vitorna

till styvt skum.

 Vispa gulorna. Rör ner 100 g av den smälta chokladen. Se till att den inte är mycket het, då blir moussen grynig. Rör ner choklad- och ägg-blandningen

i den vispade grädden till en slät smet. Blanda försiktigt i den vispade vitan.

 Häll upp i glas och ställ att stelna. Det tar ett par timmar i frysen.

 Gör spindelnäten: Klä en skärbräda med aluminiumfolie och ställ in i frysen 5 minuter så att den blir kall.

 Häll resten av den smälta chokladen i en plastpåse. Klipp till ett millimeterstort spritshål. Spritsa spindelnät på den kylda skärbrädan. Låt stelna i kylen.

 

Vit mousse

75 g vit choklad

2 dl vispgrädde

2 ägg

2 cl apelsinlikörHalloweengubbar:
Mashmallowrysare till halloween - recept
DU BEHÖVER

Träspett
tandpetare
Mashmallows
mörk choklad
karamellfärg


Tillagning

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull. Ställ en tallrik över och smält choklad i den. Sätt mashmallows på trästickor.

    Tips: Sätt mashmallowen på tandpetare som sätts i en tjock brödskiva under tiden man arbetar. Byt till längre pinnar senare.
    Vill man ha runda huvuden kan man doppa mashmallowentoppen i kokande vatten.

  2. Måla så läskigt som fantasin tillåter. Använd fin pensel och en trästicka. Måla med choklad och/eller karamellfärg.

    Den trubbiga änden på trästicka är bra till att göra runda ögon. Karamellfärg späds med lite vatten, men bör vara ganska koncentrerad för att ge klar färg.

  3. Sätt in chokladmålade figurer i kylskåp eller en stund i frysboxen för att stelna.

Kommentar

Tänk på att karamellfärg är starkt färgande och kan missfärga kläder, handukar och annat. Choklad är därvid bättre. Arbeta inte på träbord utan använd diskbänk e.d. Choklad är också bättre om man vill undvika syntetiska färgämnen.


Bilder av esther och emelie
Den här bilden är photoshoppad av moi and emelie♥

Av esther och lite emelie
Av esther och lite emelie<33

Snart e det special


Imorgon(lördag) är det halloween special på bloggen, om du missat det.
Jag kmr skriva lite kuliga grejer och så
De här sakerna hoppas jag få med:

*  Spökhistorier

*  pyssel

*  Bild

* något hallloweenit med designen...

*recept

Ny design

Jag tror inte det är någon som har missat: Ny design

Om du inte vet hur min gamla såg ut så såg den ut så här:
print screen gammal design
PrtScn
Nu förminskade jag den inte i photoshop, så det blev inte så bra kvalité. Men man kan ungefär se hur den ser ut.

p.s imorron kmr det HALLOWEEN SPECIAL


LEDSEN

Skolan har tagit en del(en stor) av min tid vi har 7/8 läxor i veckan:blush:. Just nu sitter jag och samlar mig för att börja me läxan;) Har precis kommit hem från handbollen, och d blev inte precis min bästa träning.. Jag kunde lixom inte sikta:(

Sry, men på lovet hoppas jag(kmr det!) bli bättre me uppdatering.

Nalledagen:)

Idag är det internationella nalledagen:P

Teddybjörnen sägs ha fått sitt namn från Theodore Roosevelt som i samband med en jakt blev erbjuden att döda en infångad björnunge, men vägrade.Det blev en stor historia, och tidningarna skrev om det . Då fanns det en kille som ägde en leksaks affär, han hette Steif. Han skrev ett brev till presidenten och frågade om han kunde använda presidentens smeknamn, Teddy, till sina nallar. Det fick han. Och då blev det teddy-bear(teddybjörn)


Den e så sorglig;(  men ändå bra


min nalle nallis
min lilla nalle, fick honom när jag var ett århjärta

Hejdå<33

Sävehof-???

Här e några bilder från när vi såg sävehofs damlag mot "vaddenuheter". Sävehof förlorade:( -.-

sävefhof mot ??? zuccini zuccini.blogg.se

sävefhof mot ???

gbglassgubbar riktigt coola8)
Coola :cool: