Reklamfilm

Idag var jag med felicia;) vi hade jättekul, vi spelade in lite miffade reklamfilmer:) Först satte vi upp håret i väldigt konstiga frisyrer, sne spelade vi in med min kamera. Vi hittade på lite under tiden de var om Natur Vive - krämen som alla faller för, Banta AB - bantningsflingorna och Balbopennan - träna medan du sover. Vi hade jättekul, men tyvärra så fick jag inte lägga upp dom:P men dom blev iaf JÄTTEKULIGA:) Nu måste jag fortsätta med läxan och försöka klura ut hur man delar upp menyn i boxar utan bilder.. Någon som vet??

Hejdå o gonatt<3

Shoppat♥

Som jag skrivit tidigare har jag ingen bra skolväska, så vi köpte det idag, vi var i nordstan.

Det här köpte jag:

♥Ny skolväska

♥Vit huddtröja

♥Nya mjukisar

Kanske inte så mkt, men hann köpa ett par vantar till viktor och en mascara till mamma oxå.

Viktor var med en kompis idag, denna kompisen är kusin till självaste JOHANNA AHLM, och han hade med sig ett kort på henne med atograf på:D tackar dig mkt!:):P


Fysikalska leksaker

igår var jag på chalmers med tjejerna i klassen på Tekniska tjejrundan lr va de nu hette. Det var faktiskt kul, han inte lägga upp några bilder eller enns ett inlägg så det komer idag:
fysikalska leksaker zuccini
Skulle föreställa bigbang

fysikalska leksaker zuccini

fysikalska leksaker zuccini
bigbang

fysikalska leksaker zuccini puttputtbåt
puttbåt

fysikalska leksaker zuccini
elektrisk kula:)
fysikalska leksaker zuccini albert einstain
Albert Einstain

fysikalska leksaker zuccini
Man visste inte vilket håll den snurrade åt..

fysikalska leksaker zuccini laser
Ajj, min hand!! ne skoja bara, vanlig laser

fysikalska leksaker zuccini

fysikalska leksaker zuccini
En banan, som doppats i flytande kväve:P

gonatt, have to go to bed now, i'm think i'm tired..♥

faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan

faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan! faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan! faaaaaaaaaaaaaan, nej!!!! J*vla dommarskit f*ck :(:( you make me sad, why why why...de skulla ha vunnti mot danmark istl, så de mött spanien:(:(

sverige är ute ur VM, mot frankrike:sad:
ursäkta skråket:::..

Ön-inställt- pga problem

Ön som kommer ut varje fredag, kan inte komma denna veckan, kap nr 6 är borta !! Harlixom bara försvunnit, kan inte hitta det.. Därför är kapitel 6 framskutet tills jag hittar det.:(

Dagens reklam:)

kolla in den här den e såå bra:)
Det e ju fake, memnn den e endå sjukt bra:)

Bra kämpat på Fair Play

vi har haft ngn sorts av "epedemi" i klassen och vi har varit halvklass nästan hela veckan eftersom så många varit sjuka. På Fair Play var vi bara sex st(man skulle vara fem på plan) tjejer, fast en kunde inte spela så vi fick kämpa på utan avbytare... men det var jättekul ändå, man får ju spela längre utan avbytare..:) men man blir ju oxå trött... V i ko mtill semifinal, där vi åkte ut mot tärnan(tack carro:))  som kom tvåa. 


Fair Play är en innomhus-fototbolls-cup, där tjejer spelar ena halvleken och killarna andra:) så ni vet:)

sverige - danmark

om sverige nu förlorade denna kommmer de möta frankrike? om det gör det så har dom ett problem..men isf skulle la tränare ha satt in lite bättre spelare? Någon som vet, fattar inte:S

p.s fattar inte hlr vad The Ring riktigt handlar om, SNÄLLA GE MIG SVAR, INTE FRÅGOR!!!:)

 det är en hård värld..svårt att fatta...

see yaah later:)

läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa läxa !!!!

har nyss övat på franskaglosorna...:) har haft ganska jobbit ida ändåe,hehe
Först gick vi från skolan till nordlycke, sen åkte vi hem, sen kom jag på att jag glömmt min väska, där både nycklar o mobil låg...tur att elita va med.., sen åkte vi till busshållplattsen, medans Elins bästa mamma körde och hämtade väskan, men sen låg det inga nycklar i den så vi åkte hem till elita..och efter det åkte jag hem... och så levde de lyckliga i alla sina dagar:) nej men a, det tog en stund...
Måste dessutom köpa ny väska, den här e fuuuuuul och den e jobbig o bära. Har liksom råkat paja två st väskor, så jag får ha en Inte Riktig Väska. sak se om jag hinner med det nästa helg.
aja, hejdå♥


yeeh, alla rätt:P
zuccini.blogg.se

klicka för större

Guden Doder

Dalibor Doder, född 24 maj 1979 i Malmö, är en svensk handbollsspelare av serbiskt ursprung.[3] Doder spelar i den tyska klubben GWD Minden och i det svenska landslaget. Han spelar oftast som mittnia.

Doder är 182 cm lång. Dalibor Doder började sin karriär i Malmö HP. 1995 blev han upptäckt av en talangscout från elitklubben Lugi, för vilka han debuterade i den svenska Elitserien 1998. 2003 värvades han till Elitseriekonkurrenten IFK Ystad.

2005 gick Doder till spanska andra-divisions-laget SD Teucro, men bara ett halvår senare flyttade han upp till den högsta ligan, Liga Allianz Asobal, till BM Aragón i Zaragoza. Med Doder i laget kvalificerade sig Aragón för gruppspelet i EHF-Cupen och där laget gick ända till final mot det tyska laget SC Magdeburg Gladiators. 2009 bytte han klubb till Ademar León och 2010 till GWD Minden.

Dalibor Doder har till och med januari 2011 gjort 109 landskamper för Sverige. Trots att han spelade sin första landskamp redan 1998 dröjde mästerskapsdebuten till EM 2008. Doder spelade där som förstaval som mittnia.

/wiki

Känns gött att de vann den här matchen :) Och snart är dom i semi, i EM, i sverige!!

see you later, bye bye!


srysrysrysrysrsysrysrsysrysoooorryy

Absolut jäääääääääääätteleeeeeeeeedddddsseeeeeeeennnnnnnnn för att jag inte bloggat på (hmm, hur länge?) ungefär en vecka... men ska försöka kommma igång igen:)

Ön kap.5

ön kap 5. Flaskan

 

Vatten, måste ha vatten! Var det första jag tänkte när jag vaknade på morgonen. Min mun var full av sand och mina läppar var torra och spruckna. Jag spottade och fräste men det ända som hjälpte var vatten. Sen kom hungern, den gnagde i mig, jag hade aldrig varit så här hungrig i hela mitt liv. Jag reste mig upp. En liten bäck porlade ut i havet ungefär femtio meter ifrån mig. Jag tog med mig två plastpåsar och gick till bäcken. Jag fyllde dem med friskt vatten och gick tillbaka. Under tiden jag drack rörde sig Malin lite och mumlade något. Jag hängde påsarna på en gren, sen tog jag fram förstahjälpen lådan och band om Malins huvud med bandage. Plötsligt öppnade hon ögonen och frågade

­- var är vi?­

- Jag vet inte, blev mitt svar.

Påsarna dinglade på grenarna i trädet, och jag gick för att hämta dem. Först drack jag mig otörstig och sen lät jag Malin dricka. Men vattnet från den andra påsen fick hänga kvar. Jag fick nya krafter av det kalla bäckvattnet, det hjälpte inte helt, men det hjälpte lite.

Eftersom jag var lite piggare så passade jag på att se mig omkring. Jag gick längs stranden och samlade på mig lite olika saker, som t ex plastpåsar, presenning och annat som drivit iland. Jag hittade också skåpet som vi flöt iland på. Jag släpade med mig allt till Malin. Hon satt just nu och fiskade med spiken och linan. Malin hade böjt spiken till en krok med en sten. Till bete hade hon något som ungefär såg ut som en räka. Jag hade precis satt mig ner bredvid henne, när jag något som låg på stranden. Jag sprang bort och kollade, det var en Coca Cola-flaska. Jag tog upp den och visade den för Malin. Vi ställde flaskan på tork.

Det började skymma så vi började bygga på ett vindskydd. Vi tog två stadiga träd som stod nära stranden. Sen tog vi en planka som vi hittade på stranden och spikade fast mellan träden. Därefter tog vi lite grenar och lutade dem mot plankan. Och efter det  tog vi tog vi presenningen och knöt fast den med linan på plankan, och tyngde ner den med stenar, så att den inte skulle blåsa iväg. Till sist tog vi lite av plasten och hängde upp det över öppningen så att det blev som en liten dörr.

Skåpet som jag hittade på stranden var det skåpet där vi brukade förvara kastruller, stekpannor och bestick när vi var ombord på båten. Nu hade Malin dessutom fått napp så vi fick nytta av en stekpanna som fanns i skåpet. Vi stekte fisken, fast det var ganska svårt att få den att inte brännas vid, eftersom vi inte hade något smör.

När vi satt där vid elden tog Malin fram flaskan och trummade lite på den. Då fick jag en idé. Vi kunde ju skicka flaskpost, som dem brukar göra i filmer! Jag sa det till Malin, och hon tog fram dagboken. Vi rev ut en sida, jag kände i fickan efter pennan och hittade den till sist. Den hade ju varit i vattnet så blecket var lite svårt att skriva med, det var lite geggigt och rinnigt

Malin började skriva.

-         Ska du inte skriva på engelska? frågade jag.

-         Just de, sa hon och rev ut en ny sida. När Malin blev klar tog vi brevet, stoppade ner det i flaskan och kastade ut den så långt ut som vi kunde i havet. Vi såg den guppa upp och ner, upp och ner på vågorna.

Det var nästan svart ute, så vi tog filtarna, kröp in i våran lilla koja och somnade.

så här såg brevet ut:

Help!
Our boat was shipwrecked somewhere in the South Atlantic. Please help us. The boat had a GPS and can perhaps be traced. We are on an island somewhere on the Equator. If you could find the wreck was the name of the boat White Pearl. We come from Sweden, and our name is Esther Lindfors and Malin Bergdahl. We have been on the island for two days now, and Malin has injured her leg.

 

SOSNästa kapitel kommer ut nästa fredag, den 28:e jan


Bästa reklamen hittills

har fastnat på den för den e en utav de bästa:


Klar med Carolinas design

print screen prtscn carolina littlevampire klar med zuccini zuccini.blogg.se

klicka på bilden för att få se den större
http://littlevampire.webblogg.se

Har gjort allt, fast hon har valt låtarna i musikspelaren.:)

Handbolls-VM

Ledsen att jag inte uppdaterat, men jag kände bara att jag inte orkade:blush: menmenmenmenmem jag har försök jobba lite på en bloggdesign, men den blev inge bra:( aif ifag, sågh jag bussen med det högsta numret ever, 7700 sjutusensjuhundraaaaaaaaaa. :O :bigeyes: Snart ska jag på handbollen oxå, igår var vi och såg på Handbolls-VM men det hade varit roligare om det hade varit mera jämt:). sverige van med 10 mål. Här kmr lite bilder:
Handbolls-VM zuccini.blogg.se zuccini

Handbolls-VM zuccini zuccini.blogg.se

Handbolls-VM zuccini zuccini.blogg.se  sverige-chile

Handbolls-VM zuccini zuccini.blogg.se  sverige-chile
Handbolls-VM zuccini.blogg.se
sverige-chile

Kommer kanske en liten video sen:) hejdå

Ön kap.4

Ön kap 4.          Stormen


Kap 4. Stormen

 

Det var tre dagar sedan vi lossade förtöjningarna i Bayonne. Vi hade fören mot Brasiliens östkust, och vi var mitt ute på Atlanten, och det var redan mörkt. Vi satt och pratade med var sin kall isglass i handen. Det var alldeles stilla, vattnet var spegelblankt. Det kändes nästan magiskt när båten sakta gled fram. Som lugnet före en storm, tänkte jag, men jag sa inget till Malin. Vi började prata om något roligt, och Malin skrattade så mycket att hon tappade sin glass. Men då skrattade hon bara ännu mer. Jag gick in för att hämta något att torka upp det med, då båten plötsligt gungade till, och jag hörde ett välbekant smattrande mot taket.  När jag kom ut igen hade det börjat regna. Då gungade båten till igen, den här gången mycket kraftigare. Nu började det blåsa också. Malin som höll på att plocka in allt, stannade upp och ropade någonting till mig. Men nu hade det börjat blåsa så mycket att jag inte hörde henne. Hon pekade ut över relingen, och jag kollade dit hon pekade. Jag stelnade till, jag såg stora klippor komma rusande mot oss, vi var på väg rakt mot ett skär. Malin stod som paralyserad och stirrade på en gigantisk klippa som kom närmare och närmare. Jag ropade på henne att flytta sig, men hon hörde mig inte. Stöten fick hela båten och skaka, och först då reagerade jag. Jag sprang in i båten och rafsade till mig lite saker från en låda, och la det i en soppåse. Men en sak saknades, jag letade över allt, vattnet hade redan stigit mig till vaderna, till sist hittade jag den ovanpå ett skåp, jag tog tändaren och sprang ut.  När jag kom ut låg Malin mitt på däcket, helt livlös. Benet hade en alldeles konstig vinkel och hon blödde från munnen och hade ett stort jack i pannan. Jag släpade med mig Malin och påsen med alla grejerna fram till relingen. Precis då hördes det ett knakande och masten störtade ner där vi hade varit några sekunder tidigare. Jag viskade ett sista farväl till båten, och utan tänka hoppade jag i det skummande vattnet. Kylan kom som en iskall chock. Jag kämpade för att hålla Malin ovanför ytan. Det kom en stor våg, jag åkte ner under ytan och fick vatten i munnen. Jag såg ljuset från himmelen bli svagare och svagare. Luften började ta slut, just när jag såg något mörkt där uppe, kunde det vara… kanske… jag tog i av alla krafter och sparkade mig uppåt. Jag sög i mig luften och simmade mot räddningen. Det var ett gammalt skåp. Jag hävde mig och Malin upp på det. Dimman kom smygande. Jag vet inte hur länge jag bara flöt omkring där ute. Kanske i flera dygn, kanske bara en dag, men det kändes som en evighet. Jag hade somnat, när jag vaknade av att jag hörde ett skrik, ett underbart skrik, en fiskmås skrik. När jag kollade upp mot horisonten såg jag en mörk fläck mot allt det blåa. Vi närmade oss land, sakta men säkert. Med den tanken somnade jag om. Jag vaknade av att vi stötte mot något och en känsla inom mig sa att det inte var ett skär, som vi under vår resa många gånger stött på. Men dimman var så tjock att inte kunde se, jag hoppade av skåpet och kände en kall klippa under mina fötter. Skåpet togs av strömmen och flöt iväg. Då grep fasan mig, tänk om det inte var land, tänk om det bara var en tom klippa mitt ute i stora havet. Jag kröp runt på klippan och trevade efter något täcken på land. Bara vatten. Jag stack ner foten i vattnet och kände, efter en stund, lättat hur foten sjönk ner i den svala sanden. Jag drog med mig Malin och sjönk utmattad ihop på stranden, för jag var för trött för att känna den underbara glädjen.

 

Hur ska det gå för Malin och Esther? Det får du se i nästa kapitel som kommer ut den 21 jan.


Ön kap.3

Ön kap 3.

Nästa kapitel kommer den 14:e jan

Ön kap 3 Zuccini.blogg.se Esther zuccini  copyright

Ön kap 3 Zuccini.blogg.se Esther zuccini  copyright
Ön kap 3 Zuccini.blogg.se Esther zuccini  copyright

Bio:)

hejehej idag har jag gått på bio:P.. igår, på hanbollsträningen fick jag en boll ¨på fingret och det GÖR jätteont, men hoppas iaf att jag kan spela TAIK imorron..hehe. Filmen vi såg var Narnia(kung kaspian och skeppet Gryningen), eftersom ja redan sett Harry Potter:)

här e trailern:


"Edmund (Kaynes) nu för tredje gången återvänder till Narnia gör de det i släptåg av sin gnällige kusin Eustace (Poulter). De lämnar krigets Cambridge för skeppet Gryningen på väg över Narnias stormiga hav mot ensliga öar. Scenen när barnen bokstavligen dyker in i äventyret via en tavla vars vatten börjar röra på sig är häpnadsväckande skickligt gjord, med allt vad modern filmteknik kan tillföra."

tyckte den va bra.. 
hejdå:)

Vilket vatten?

Omröstningen Vilket vatten brukar du dricka?

Bara undra:)


De hemska hände:(

Som ni kanske vet fick min brorsa en liten hamster i julklapp vid namn Hamtaro(vi kan ibland kalla honom "killer" lr "jaws" på skoj;) ) Men iaf den lilla krabaten e väldigt, väldigt bra på att klättra. Och vi har en liten galler-hage där vi brukar ha honom. Vi hade den innan till min söötis hamster Zotis(r.i.p<3) Och då va det så att Viktor skulle ta ut honom , samtidigt som han var väldigt trött, i lekhagen. Viktor somnade på sängen, medans Hamtaro var inne i hagen. Han klättrade ut(trotts att gallret e lodrätt) och sedan försvann han in bakom sängen. Viktor var jätteledsen, när vi inte hittade honom. Jag lyfte lite på filten som ligger på sängen och såg honom, men han sprang in igen. Sen höll han på så i ngn halvtimme. Han kom ut på ena sidan, men så såg han mamma o sprang in igen, han sprang ut på andra sidan, o så såg han lekhagen och sprang in igen, osv. Tillslut så stog han i mitten. Då puttade vi undan sängen och gick in för att plocka upp honom. Mamma stog där en stund utan nogot hände. Sen gick jag in och fick ut honom:) *lite stolt* jag satte honnom i buren och så levde vi lyckliga i alla dagar...slut, Ne ja bara skoja,men sen åt vi och blablabla..


Här e en bild på sötisen:
Viktors hamster Hamtaro zuccini zuccini.blogg.se

P.s sry att jag inte bloggat på några dagar..

Gott nytt år exakt...nu!

Gott nytt år allihopa som läser den här bloggen ha de bra
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
Just nu e jag hos H****** o har säkert kul...