Pluggtips

Sitter just nu och pluggar och tänkte därför dela med mig av lite pluggstips (både sånna os jag följer och sånna jag borde följa)
 
♦ Gör dig av med saker som distraherar dig (så att du t ex inte skriver ett inlägg om pluggtips istället för att plugga..). Lägg ifrån dig din mobil (be någon ta den sålänge ifall du inte kan lämna den i fred), stäng ner de flikar på datorn du inte använder till skolarbete, stäng av TV:n osv.
 
♦ Skjut inte på saker. Gör dina läxor och plugga så fort du kommer hem, så blir du av med dem och kan göra vad du vill sen. Annars kommer sakerna bara hänga efter dig.
 
♦ Skriv listor. Det funkar för mig. Jag skriver listor på allt jag behöver göra och det är såå skönt när man tillslut kan stryka något.
 
♦ Belöna dig med något. Typ om du gör klart franskan och matten så får du se ett avsnitt av din favoserie, äta en morot eller haha, något du gillar. MEN fastna inte vid belöningen, utan gör något nytt för att få se ett till avsnitt (eller äta en morot) osv.
 
♦ Gör det mysigt, fint och rent där du sitter. Tänd ett doftljus, koka en kopp te, städa skrivbordet och bädda sängen t ex.
 
♦ Plugga tillsammans med kompisar, MEN se till att vara fokuserade på det ni ska göra så att det inte slutar med att ni gör annat. Om inte det finns en kompis till hands, be någon i familjen att förhöra eller diskutera med dig.
 
♦ Om du t ex inte förstår något så brukar det hjälpa för mig att leta reda på hela bilden. Om du får en fråga som du inte förstår ett skit av, gå in på detalj och lite överkurs och ta inte bara reda på vad som händer utan varför och sen varför det osv. Känner mig som typ en so-lärare nu. Men grejen är att det gör inget om du går ut över "ämnet" för att förstå, det kan du bara briljera med i klassen eller på prov sen liksom..
 
♦ Sist men inte minst. Sätt upp mål. Helst inte mål som är t ex att gå från F till A, utan mål som är lagom svåra så att du har möjlig het att nå dem om du kämpar lite.  
 
Så det var mina tips det! Har ni några tips får ni mer än gärna tips mig och andra läsare i kommentarsgältet !
 

Kommentarer
Fotograf Yohanna Mårtensson - Fotograf i Hälsingland

Jag är expert på att hitta en massa andra saker att göra än det jag egentligen ska, gärna läsa bloggar eller uppdatera facebook :P

Datum: 2013-12-11▲Tid: 22:46:44
URL: http://yohannafotograferar.blogg.se/
:)

jättebra tips! tack! :)

Svar: Varsågod hehe :)
paraplyz.se

Datum: 2013-12-29▲Tid: 17:57:39
URL: http://onemorepizza.tumblr.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback