Platser jag vill se

Glowworm Caves, Waitomo, New Zealand
"Tusentals av små lysmaskar hänger från taket av denna grottan och utstrålar ett luminicerande ljus vilket gör så att grottan ser ut att vara tagen från en sci-fi film"
 
Tunnel of Love, Klevan, Ukraine
"Den här tunnel skapades under många år, då tåg åkte förbi tre gånger om dagen, vilket formade träden runtomkring. Nu, övergivet, är spåret en romantisk plats för en eftermiddagspromenad."
 
Antelope Canyon, Arizona, United States
"Kanjonens väggar ser ofta ut att vara av olika färger, detta pga av att mycket mindre ljus tar sig ner till de djupare djupen. Den har formats av att regnvatten dragit med sig sand ner i sprickan, detta har pågott under miljoner år."
 
Salar De Uyuni, Bolivia
"Under regnsesonen blir världens största salöken världens största spegel. Det är så reflekterande att det används för att kallibrera satelliter."
 
Sea of Stars, Vaadhoo Island, Maldives
"Det kanske ser normalt ut under dagstid, men under natte så får denna strand liv. Ljusen i vattnet kommer från havslevande microorganismer kallade phytoplankton. Det ser ut som om sjärnhimmlen speglar sig i vattnet"
 
Northern Light, Irrland, längst upp i sverige och norge, island och grönland t ex.
 
Pamukkale Hot Springs, Turkey
"Det kanske ser ut som dessa "terasser" är gjorda av is och snö, men turkiet har bikinivärder året om, marken är bara belagd i vit kalksten."
 
Hidden Beach, Mexico
"Den här magnifika gömda stranden skapades av en militärexplosion under det tidiga 1900-talet. Det enda sättet att ta sig till stranden är att simma igenom en 12 meter lång tunnel."
 
 
Källa för bilder & fakta: här, hitta ännu fler platser här & här.

Blev inspirerad till att göra ett liknande inlägg som jag sett på en tjejs blogg(kommer inte ihåg vad den hette). Är så sjukt sugen på att åka ut och resa. Drömmen att åka till platserna ovan. Den på maldiverna kaaaanske jag får se i år, för pappa vill åka till maldiverna. Dock vill inte mamma det:(. Och sen måste man ju åka till rätt ö osv. så ah inte jättestor chans, men kanske.
Älskar att vara ute och resa, utforska världen och dokumentera med kameran. Vill väldigt gärna resa mycket i mitt liv, innan jag slår mig ner.

Kommentarer
Sessie♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

Vilka häftiga platser. Dem hade jag gärna velat se.

Datum: 2014-04-07▲Tid: 19:14:20
URL: http://sessie.se
M

Jävlar vilka häftiga platser! De skulle jag också vilja besöka.

Datum: 2014-04-09▲Tid: 17:54:50
URL: http://nittiotretankar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback