Polhem +/-

 
Okej, som ni vet har jag börjat på Polhemsgymnasiet. Så för att hjälpa er som ska välja iår eller bara för skojs skull tänkte jag lista lite för och nackdelar med skolan.
 
 
+  Väldigt fräsh skola med ganska modernt inre
 
-  Tidiga mornar. Tar lång tid att åka dit (jämfört med förra skolan) och man börjar ofta runt 8, men har även några/någon sovmorgon. Pluss att jag måste byta buss
 
+  Ingen märkespress. Alla har på sig vad de vill oavsett märkes/inte märkes. Trodde det skulle vara lite "snobbigt" men är typ inte alls det. 
 
-  Folk klädde sig över lag snyggare på förra skolan dock hehe. Det kan låta ytligt men jag blir ofta inspirerad och motiverad av omgivningen.
 
+  Studiemotoverade elever som samtidigt är sjukt sköna och hittar på saker på kvällarna hehe. 
 
-  Väldigt snabbt tempo i matten (detta gäller iaf teknik) man måste jobba hemma väldigt mycket.
 
+  Ofta inga 'officiella' läxor, blir du inte klar på lektionen får du ta hem helt enkelt.
 
-  Folk bor så utspritt överallt. 
 
+  Nollningen och att pfk (polhems festkommité) annordnar fester och polhemskåren har resor till t ex Val Thorens och Prag. 
 
-  Inga datorer......... vilket suger.
 
+  Jättefint läge vid kanalen, man kan sitta vid kajen och käka lunch när det är fint väder. Tar man färgan över är man på järntorget om 5.
 
-  Inte så jättestort minus but still, alla som inte var riktigt med på lektionerna och "inte var de smartaste" har rensats bort :/ dvs man känner sig inte lika smart längre hahah.
 
+  Matkort. Man kan välja om man vill käka i matsalen eller äta ute. Om man tar takeaway eller sätter sig på uteserveringen kan man ju sitta ute också.
 
-  Matkort haha. Finns även lite nackdelar med det. T ex får man inte glömma det, då får du betala lunchen själv oavsett vart du äter. Sen måste man kolla så att alla har någon att äta med så att ingen får äta själv. dessutom är kortet bara beräknat på 40 kr/dag och går bara att dra på max 50. Dvs äter du för 50 varje dag så kommer pengarna ta slut (vilket det kommer göra för många).
 
+  Man träffar folk som har lite mer liknande intressen osv. 
 
-  Okej, detta kan ju variera lite i betydandehet beroende på, men tar med det ändå. Man får köpa mcyket av materialet själv. T ex i designkursen får man en lista på saker man behöver och i matten så får (eller det rekomenderas att) man köpa en miniräknare för 800 spänn hahah (som förövrigt är svinful)
 
 Alla är sköna och trevliga. När man tänker efter hade man några dryga människor på förra skolan hahah. Alla (eller många) är också väldigt allmänbildade och är öppensinnade eller vad man säger. Många har även politiska åsikter osv.
 
Så jag tycker det hittils är en väldigt bra skola, som jag rekomenderar stort! Hade svårt att komma på minus, men om det är något jag verkligen tycker är dåligt så är det att vi inte får datorer :((

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback